Inspirationen bag Walking Artwork

December 28th, 2009

Som beskrevet i “Om kunstneren bag Walking Artwork“, opstod inspirationen til Walking Artwork under en afslapningsferie i det nordlige Spanien, hvor Nicolas for alvor begyndte at få en kunstnerisk dimension i sit arbejde med Photoshop. ( Nicolas har i mange årbrugt Photoshop for til at lave fødselsdagskort, gavekort, hjemmesider og andet lignende, og kendte efterhånden mange af funktionerne i programmet. )

I starten af 2009 måtte Nicolas sygemelde sig fra sit Studie  pga. af udbrændthed, og for ikke at gå til at kedsomhed i grå Danmark, og samtidig for at få mulighed for at perspektivere (ja, mange fine ord man kan!) lidt over sit liv, besluttede Nicolas sig for at tage ud og rejse. Først alene på en vandretur gennem det nordlige Spanien, den meget kendte pilgrimstur Camino De Santiago, og herefter en 3 måneders afslapningsferie sammen med hans kæreste i Celerio i Asturien i det nordlige Spanien (ca. 1 time fra Oviedo).

På 3 uger nåede Nicolas at gå 300 ud af den 800 km lange pilgrimsvej. Turen var en mentalt og fysisk udfordrende (især pga. af Nicolas’ udbrændthed), men samtidig utrolig smuk og lærerig, og der blev taget mange skønne billeder undervejs – sjove finurligheder i de små landsbyer, de store åbne landskaber, den alsidige natur, storbyernes monumenter, og andet godt fra havet…. Der kommer højst sandsynligt en billedeserie fra Caminoen senere…..

Der var stor gensynsglæde, da Nicolas mødte sin kæreste Kjersti i Oviedo, for Caminoen have på mange måder også været en ensom tur. Man møder mange mennesker, men hvis man ikke går i samme hastighed, er der stor chance for at man “glider” fra hinanden….

De to turtelduer havde ingen planer overhovedet, udover et lille lejet hyggeligt hus med udsigt til havet på den ene side, og bjergene på den anden side – utrolig smukt. De to genier havde dog også glemt at tjekke klimaet, men kan efterfølgende berette, at i Asturien regner det ca. 70% af tiden….  Så der var meget indetid at “slå ihjel”! Kjersti er billedkunstner (se hendes malerier her) og amatørfotograf og savnede noget ny inspiration til sin kunst, hvorfor Nicolas havde lovet at lære hende lidt Photoshop.

Og Vupti, helt “tilfældigt”, begyndte Nicolas ligeledes at lege med sine fotos og lave kunstneriske kollager. Efter de 3 måneder havde han en række kollager, hvoraf han tog et udplukt, som han døbte “Disfrutamos todo 2009″ og udstillede online på Facebook. Her fik han meget positiv respons :-)

Nicolas havde dog en ubændig lyst til at vise sin kunst frem til verden, andetsteds end bare i cyberspace, og under en shoppingtur opstod ideen om at designe kunst til t-shirts…. Og sådan opstod Walking Artwork! Og muligheden for at være et omvandrende kunstværk med Modetøj og Streetwear – både t-shirts, herretøj, dametøj og børnetøj.

Se Walking Artwork hjemmesiden her:
Streetwear, modetøj og t-shirts: herretøj, dametøj og børnetøj.

Og her følger et lille udpluk af nogle af Nicolas’ fotocollager (bl.a. fra Disfrutamos Todo 2009, som højst sandsynligt kommer  i sin fulde længde senere…)

collage

collage

collage

collage

collage

collage

collage

Om kunstneren bag Walking Artwork

December 24th, 2009

Nicolas Alstrup har siden han var helt ung været drevet af nysgerrighed til sig selv og til livet. Forsøget på at undersøge de Nicolas Alstrupeksistensielle spørgsmål, som “Hvem er vi?”, “Hvorfor er vi her?” og “Hvad fa%?&# i he¤*£!# er meningen med livet?” har bragt Nicolas vidt omkring i hans søgen, og hans opdagelsesrejse skinner tydeligt igennem i hans kunstnerisk virke. Længslen efter samhørighed med andre mennesker og det guddommelige, samt efter en indre ro og accept af sig selv og livet, er i stor udstrækning Nicolas’ vigtigste drivkrafter. Humor, empati og ydmyghed er i denne sammenhæng, hans vigtigste redskaber.

Nicolas’ kunstneriske spændvidde er bred og mangfoldig. Han har hovedsageligt beskæftiget sig med teater, bl.a. iform af improteater med gruppen Rub & Stub, og som idemand, forfatter, opfinder og skuespiller på Fri energi videnskabs teater forestillingen Fri Energi. Han har beskæftiget sig med træskulpturer, bla. “Totem” – en 4m høj skulptur af et gammelt elmetræ. Og han har lavet elektriske kunstinstallationer og teaterrekvesitter som en sæbeboblemaskine, en elektronisk harpe, en 2m høj Van De Graff, en Tesla Coil og meget andet.

Sideløbende med hans kunsteneriske virke har Nicolas haft diverse deltidsjob, bl.a. underviser og pædagogmedhjælper på en lille skole i Vanløse og massør på et spa-sted på nørrebro. Han er på nuværende tidspunkt under uddannelse som pædagog.

En passioneret ild kan dog løbe løbsk, og i forsøget på at finde sig selv og sin plads i livet, samt at tjene til dagen og vejen (og til katten), sagde Tesla CoilNicolas’ nervesystem i slutningen af 2008 fra. Kald det en stressrelateret depression, kald det udbrændthed, kald det et eksistensielt vakum, kald det lige hvad du vil… I hvert fald krævede det en laaaang pause, og for ikke at gå til af kedsomhed, begyndte Nicolas, efter at have vandret 3 uger på pilgrumsruten Camino de Santiago, under en afslapningsferie i Spanien, at lege med at tage billeder og sætte dem sammen i Photoshop. Han har gennem størstedelen af sit liv, hygget sig med at lave fødselsdagskort, design til hjemmesider, og lign. i Photoshop, men denne gang kom der for alvor et kunstnerisk aspekt ind over, hvilket resulterede i en række af fotocollager med titlen “Disfrutamos todo” (se et udpluk af denne udstilling her).

Med udgangspunkt i denne udstilling, opstod ideen om konceptet Walking Artwork, som er et ønske om at bringe sin kunst ud i verden, måske tjene lidt penge til katten, samt skabe noget smukt og unikt tøj, som skaber glæde hos dem, der bærer det! :-)

Se Walking Artwork hjemesiden her: Streetwear, t-shirts og andet tøj!

Stretwear og modetøj: herretøj, dametøj og børnetøj.

December 24th, 2009

Welcome to the blog of Walking Artwork.

See the homepage of Walking Artwork here: Herretøj, dametøj og børnetøj – modetøj og streetwear.

About Walking Artwork (in danish, english version soon to come)

Walking Artwork er en online webshop med unikt designet kunsttøj. I butikken findes der modetøj og designertøj for enhver smag: herretøj, dametøj, streetwear og børnetøj.

Filosofien og idekonceptet bag Walking Artwork er, at mennesket indeholder en lang række smukke kvaliteter og styrker, som kan komme mere eller mindre til udtryk i deres liv. Alle mennesker indeholder en rigdom og tshirtmangfoldighed af potentialer, muligheder, stemninger, følelser og tanker. Tøjet fra Walking Artwork er designet til at fremhæve og styrke disse kvaliteter og hjælpe den, der bærer det, til at udstråle sit indre landskabs rigdom. Med unikt designet tøj fra Walking Artwork forvandles du til det, du i virkeligheden er – et omvandrende kunstværk! ;-)

Den online tøjbutik, Walking Artwork, ejes og drives af den autodidakte kunstner, Nicolas Alstrup, som ligeledes står for designet af motiverne til tøjet. Odremodtagelse, tryk/print af motiv, forsendelse etc. varetages af virksomheden Spreadshirt AG i Tyskland. Ved at bestille tøj igennem denne onlinebutik, laver du forretning direkte med Spreadshirt AG – ikke Nicolas Alstrup. Spreadshirt AG er ansvarlig for fuldførelsen af din bestiling og alle deres vilkår og betingelser er derfor gældende. Læs vilkår og betingelser her.

Spredshirt benytter sig af tøjmærkerne: American Apparel, Anvil GmbH, B&C, Bella (Alo), Continental Clothing, Fruit of the Loom, Gildan, Hanes (Stedman), Jazzs, KDL Textilhandel GmbH, Promodoro Fashion GmbH , Puma, Result caps og Russell Europe Ltd. (Jerzees). Læs mere og find links til de forskellige mærker her.

Har du kommentarer, ris/ros eller ideer til udformning af design, kan du kontakte kunstneren på nicolasalstrup(snabelA)kabelnettet.dk. Har du derimod spørgsmål til levering, returret, bytning af varer, klager eller deslignende, bedes du kontakte Spreadshirt. Læs mere under kontakt.