Nicolas Alstrup, kunstneren bag Walking Artwork, har siden han var helt ung været drevet af nysgerrighed til sig selv og til livet. Forsøget på at undersøge de Nicolas Alstrupeksistensielle spørgsmål, som "Hvem er vi?", "Hvorfor er vi her?" og "Hvad fa%?&# i he¤*£!# er meningen med livet?" har bragt Nicolas vidt omkring i hans søgen, og hans opdagelsesrejse skinner tydeligt igennem i hans kunstnerisk virke. Længslen efter samhørighed med andre mennesker og det guddommelige, samt efter en indre ro og accept af sig selv og livet, er i stor udstrækning Nicolas' vigtigste drivkrafter. Humor, empati og ydmyghed er i denne sammenhæng, hans vigtigste redskaber.

Nicolas' kunstneriske spændvidde er bred og mangfoldig. Han har hovedsageligt beskæftiget sig med teater, bl.a. iform af improteater med gruppen Rub & Stub, og som idemand, forfatter, opfinder og skuespiller på fri energi - nicolas alstrupvidenskabsteaterforestillingen Fri Energi. Han har beskæftiget sig med træskulpturer, bla. "Totem" - en 4m høj skulptur af et gammelt elmetræ. Og han har lavet elektriske kunstinstallationer og teaterrekvesitter som en sæbeboblemaskine, en elektronisk harpe, en 2m høj Van De Graff, en Tesla Coil og meget andet.

Sideløbende med hans kunsteneriske virke har Nicolas haft diverse deltidsjob, bl.a. underviser og pædagogmedhjælper på en lille skole i Vanløse og massør på et spa-sted på nørrebro. Han er på nuværende tidspunkt under uddannelse som pædagog.

En passioneret ild kan dog løbe løbsk, og i forsøget på at finde sig selv og sin plads i livet, samt at tjene til dagen og vejen (og til katten), sagde Tesla Coil - nicolas alstrupNicolas' nervesystem i slutningen af 2008 fra. Kald det en stressrelateret depression, kald det udbrændthed, kald det et eksistensielt vakum, kald det lige hvad du vil... I hvert fald krævede det en laaaang pause, og for ikke at gå til af kedsomhed, begyndte Nicolas, efter at have vandret 3 uger på pilgrumsruten Camino de Santiago, under en afslapningsferie i Spanien, at lege med at tage billeder og sætte dem sammen i Photoshop. Han har gennem størstedelen af sit liv, hygget sig med at lave fødselsdagskort, design til hjemmesider, og lign. i Photoshop, men denne gang kom der for alvor et kunstnerisk aspekt ind over, hvilket resulterede i en række af fotocollager med titlen "Disfrutamos todo" (se et udpluk af denne udstilling her).

Med udgangspunkt i denne udstilling, opstod ideen om konceptet Walking Artwork, som er et ønske om at bringe sin kunst ud i verden, måske tjene lidt penge til katten, samt skabe noget smukt og unikt tøj, som skaber glæde hos dem, der bærer det! :-)